Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

JAGLANKA Z JABŁKIEM

Utworzono dnia 05.12.2019

KASZA JAGLANA Z JABŁKIEM I IMBIREM

Składniki:

2 szklanki wody

½ szklanki kaszy jaglanej

1 słodkie jabłko

2 łyżki wypłukanych rodzynek

1 łyżeczka siemienia lnianego

cienki plasterek korzenia imbiru

szczypta cynamonu i kardamonu

Przygotowanie:

Kaszę uprażyć w garnku, a następnie przepłukać wrzątkiem, po czym zalać czystą, gorącą wodą. Zagotować. Wrzucić pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki, a także siemię lniane. Dodać imbir, cynamon i kardamon. Gotować pod przykryciem. Gdy jaglanka wchłonie wodę, zdjąć ją z ognia i trzymać pod przykryciem jeszcze 10–15 minut.

SMACZNEGO!

Zegar

Imieniny

Imieniny: